Persoonlijk incident

Een persoonlijk incident is een negatieve, onverwachte, en onvoorziene gebeurtenis die een bepaald individu treft, met eventuele schade tot gevolg. Zo kunnen mensen op je evenement bijvoorbeeld struikelen, uitglijden of vallen. Nog een voorbeeld van een persoonlijk incident op een evenement is bijna-verdrinking. In dat geval was de persoon onder water in nood, maar niet bewusteloos. Ook kan op een evenement een kind verloren lopen, doordat (groot)ouders of begeleiders hun kind even uit het oog verliezen.

GEVOLGENStruikelen, uitglijden of vallen gaat mogelijk gepaard met fysieke schade, zoals een blauwe plek of kneuzing. Ernstigere schade kan natuurlijk ook: een breuk, een hersenschudding of een blijvend letsel. Wanneer een kind verloren loopt, kan dit leiden tot angst en paniek.


MAATREGELENEen persoonlijk incident is een belangrijke oorzaak van lichamelijke verwondingen, fysieke of psychische schade. Hoewel je het niet altijd kan voorkomen, is het wel degelijk mogelijk om zowel de kans als het bereik van persoonlijke incidenten te verminderen op je evenement. Hoe? Door onderstaande veiligheidsmaatregelen te nemen.